• Heb je je weleens afgevraagd hoe het is om met een elektrische step door de straten van Duitsland te zoeven? Misschien ben je op vakantie en wil je snel en gemakkelijk de stad verkennen, of overweeg je een e-step aan te schaffen voor dagelijks gebruik. Echter, met regels die van land tot land verschillen, kan […]

 • Elektrische step Barcelona

  Bij NieuweStep hebben we Barcelona bezocht om de verkeersregels en beleving van elektrische steps onder de loep te nemen. Maar welke regels gelden er nu? En mag je zomaar je eigen elektrische step meenemen naar Barcelona?

 • Zijn E-steps verboden?

  Er rijden steeds meer elektrische steps op de Nederlandse weg. In het afgelopen jaar is het aantal elektrische steps naar schatting verdubbeld. Maar een vraag die wij veel krijgen is de volgende; Zijn elektrische steps nog steeds verboden?

 • Wetgeving - Deelsteps in Rotterdam

  Deze week (29) 2021 kwam er een opvallende update bij ons binnen die we graag met jullie willen delen. Gemeente Rotterdam heeft bekend gemaakt dat er elektrische deelsteps komen in Rotterdam. Dit betekent dat elektrische deelsteps legaal op de weg mogen rijden in Rotterdam. Rotterdam is de eerste Nederlandse stad waar dit het geval is.

 • Elektrische step verzekeren

  In steeds meer steden zie je elektrische steps verschijnen. In de markt is genoeg aanbod voor zowel volwassenen als kinderen. Het gebeurd echter maar weinig dat gebruikers een helm dragen. Daarom geven wij in dit artikel antwoord op de volgende vragen. Moet je een helm dragen? Loop ik gevaar met een elektrische step?