Review - Windgoo

Windgoo B20 Review – Cruise control is comfortabel rijden!

Plus- en minpunten


  • Comfortabel door het zadel en luchtbanden
  • Met cruise control
  • Makkelijk te beveiligen
  • Zwaar en lastig te tillen

In dit artikel reviewen wij de Windgoo B20. Dit product is een trend op de Nederlandse wegen, maar wat is het nu precies? Je kunt er staand op rijden. Dit kan ook bij elektrische steps. Maar je kunt ook zitten op het zadel en dan lijkt het weer meer op een elektrische fiets. Wij zijn in ieder geval laaiend enthousiast over de Windgoo B20 en we vertellen je hier waarom. 

Comfortabel rijden

Allereerst is het comfortabel rijden op de Windgoo B20. Dit komt door het zadel en de voetsteunen die er op zitten. Hierdoor kun je uren blijven rijden op deze ‘mini-scooter’. De dikke luchtbanden zorgen ervoor dat de schokken worden opgevangen. Dit maakt het rijden nog fijner. Bochten maak je daardoor ook soepel. 

Cruise control

Een groot voordeel van deze Windgoo B20 is dat er cruise control op zit. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de snelheid en kun je lekker touren. De maximale snelheid is met 20 kilometer per uur iets lager dan andere elektrische steps en fietsen. Dit is dus wel een klein nadeel. Met een actieradius van 25 kilometer kun je prima tochten maken. 

Makkelijk te beveiligen

Het laatste wat je wilt als je deze eenmaal hebt gekocht, is dat deze gestolen wordt. Het voordeel van de Windgoo is dat je hem makkelijk op slot kunt zetten. Wij gebruiken hier vaak nog een extra kettingslot voor. Daarnaast kun je hem ook nog inklappen, waardoor het een zeer compact pakket wordt. 

Zwaar en lastig te tillen

Het nadeel van de Windgoo B20 is dat het een vrij zwaar product is. Je kunt hem wel makkelijk inklappen, maar met 18 kilogram neem je deze niet zo makkelijk mee de trein in. Hierdoor is deze minder geschikt voor woon-werkverkeer. 

Conclusie

Ons oordeel over de Windgoo B20 is tweeledig. Het voordeel is het comfort tijdens het rijden. Het zadel is fijn en de cruise control werkt goed. Echter is de maximale snelheid toch net te laag om volledig over te stappen. Fietsers willen we natuurlijk in blijven halen 😉

Liever het gehele aanbod zien?

Bekijk elektrische steps zadel

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *