review denver modellen

Denver – Verschillende modellen elektrische steps

Samenvatting


  • Scherpe prijzen en kwalitatief goede steppen
  • Grotere wielen zorgen voor meer stabiliteit.
  • Steps met 10 inch wielen zijn vaak ook zwaarder om te tillen

Denver is een Deens bedrijf dat vele elektronische apparaten op de markt heeft gebracht. Ook in elektrische steps is het een grote speler met een flink marktaandeel in Nederland. Er zitten kleine verschillen in de naamgeving van de steps. Met dit bericht leggen wij uit wat het verschil is tussen de verschillende modellen en welke wij zouden aanraden.

Allereerst duiken we in de verschillende modellen die Denver op de markt heeft gebracht. Enkele voorbeelden zijn de 65220, 80130, 85350F en 10500F. In eerst instantie lijkt deze naamgeving wat onduidelijk.

Grootte van de wielen

Echter is het goed om te weten dat de eerste twee cijfers van deze modellen staan voor de grootte van de wielen. Bij de 65220 zitten er 6,5 inch wielen op de step, bij de 80130 zitten er 8,0 inch wielen op en op de 10500F zitten er 10 inch wielen op de steps. Grotere wielen geven bijna altijd meer comfort, doordat de wielen zo meer schokken op kunnen vangen.

De F staat voor…

De namen van de modellen eindigen soms met een F en soms zonder F. Deze F staat voor Fast. In het geval van Denver betekent dit dat de step een maximale snelheid heeft van 25 km/uur. De modellen zonder F hebben een minder hoge maximale snelheid, bijvoorbeeld 20 km/uur.

Modelnaam

Als laatste gaan wij in op het middelste stuk van de modelnaam, zoals 130 in model 80130. Dit stuk in de naam staat voor de versie in de serie. Er worden vaker nieuwe modellen ontwikkeld en zo kun je zien welke versie dit is van de step. Zo zijn er wat kleine verschillen tussen de 80130 en de 80135. Een hoger getal geeft hierin aan dat deze step later is uitgebracht.

Afhankelijk van je budget

De steps van Denver zijn allemaal degelijk en werken goed, dus het is afhankelijk van je budget en van je wens. Daarnaast is er een verschil in de gashendels tussen de verschillende modellen. Bij de modellen 85350 en 10500 (incl. F) is het display apart van de gashendel. Bij modellen zoals 80130 en 65220 zitten deze verwerkt in één onderdeel.

Let hier dus ook op bij de aankoop van de elektrische step.
Meer informatie over Denver producten?

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *