Review - AOVO M365 Pro

Aovo Pro Review – Waterproof en snelle acceleratie

Plus- en minpunten


  • Cruise-control met een goede snelheid
  • Groot draagvermogen (125 kg.) en toch een goede acceleratie
  • Fijne rij-ervaring door luchtbanden
  • Achterspatbord zou iets groter en stabieler kunnen

AOVO is een Chinees merk en dat is terug te zien aan de steps. Het is goede kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. De AOVO M365 Pro elektrische step lijkt ook sterk op de M365 Pro van Xiaomi. In deze review leggen wij uit wat het verschil is en hoe wij de AOVO M365 Pro hebben ervaren.

AOVO app – Super handig!

Allereerst is er voor de AOVO M365 Pro een speciale app. Met deze app kun je allerlei instellingen aanpassen van de step. Zo kun je hem beveiligen, van snelheidsmodus veranderen en met de app kun je de cruise-control activeren. Dit werkt allemaal erg makkelijk en heb je binnen no-time aangeleerd.
Er zit dus een cruise-control op de app en dat is toch echt wel een fijne functie. Zeker voor de langere afstanden is dit een voordeel. Met de AOVO app kun je ook de reactiesnelheid aanpassen van de step. Hierdoor kun je hem sneller of langzamer laten remmen en optrekken.

Snelheid

De acceleratie van de step is ook een groot voordeel. Binnen 5 seconden behaal je op een vlakke weg de topsnelheid van 25 kilometer per uur. Deze snelheid is wel iets langzamer in de ECO-modus en de langzame modus. Met 2 keer klikken op de aan/uit-knop kun je deze modus aanpassen.

Ook de reactiesnelheid voor het remmen kun je aanpassen in de app. Als je de maximale remkracht activeert, sta je vanaf de topsnelheid binnen 3 meter stil. De schijfremmen doen hun werk dus bijzonder goed.

Rijervaring met luchtbanden

Deze elektrische step is voorzien van luchtbanden. Dit zorgt voor een zeer fijne rijervaring. Schokken worden namelijk beter opgevangen waardoor je rustig op de step kunt staan. Daarnaast gaat de step langer mee, omdat klappen goed worden opgevangen. Het nadeel is dat de banden lek kunnen gaan. Als dit gebeurd, laat het ons weten. Wij hebben informatie hoe je dit kunt vervangen.

Wat verder opvalt bij deze step is dat het uitklappen zeer makkelijk gaat. Bij andere steps is het soms zwaar om de step vast te klikken, maar bij de AOVO M365 Pro gaat het zeer eenvoudig. De step is sowieso een stabiel en sterk model. Het draagvermogen is met 125 kg ook hoog, waardoor dit een zeer geschikte step is voor personen boven de 100 kilogram.

Waterproof

De onderkant van de step is goed afgesloten en is daardoor beschermd tegen water. Het achterspatbord echter, is wat aan de kleine kant en is ook minder stabiel. Dit is dan ook het enige nadeel van de step.

> Bekijk ook waterbestendige elektrische steps

Conclusie

Met dit enige nadeel besproken, kunnen we de eindbalans opmaken. Ons eindoordeel over de AOVO M365 Pro is zeer positief. Voor een zeer scherpe prijs heb je echt een topmodel in handen. De step is snel en kan door de sterke motor ook goed overweg met zwaardere personen. Daarnaast werkt de app erg makkelijk, waardoor je hem snel hebt geïnstalleerd.

Liever het gehele aanbod zien?

Bekijk aanbod elektrische steps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *