Advies - Wiel elektrische step vervangen

Hoe vervang ik het wiel van een elektrische step?

Is de band van jouw elektrische step lek? Of wil je een ander wiel monteren op jouw elektrische step? Je bent niet de enige! Daarom volgt hier een beschrijving hoe je dit kunt aanpakken. Deze beschrijving is geschikt voor steps van merken als Xiaomi, Aovo, Denver en meer.

Haal een vervangend onderdeel

De eerste stap is om het vervangende artikel in huis te halen. Heb je een binnenband, buitenband of een compleet nieuw wiel nodig? Mogelijk is het al voldoende om alleen de binnenband te vervangen. Hierdoor kun je uiteindelijk kosten besparen.

Alle banden & wielen

Binnen – of buitenband vervangen

Buiten dit product heb je nog een aantal zaken nodig om een nieuwe (binnen- of buiten)band of wiel te monteren op jouw elektrische step.

 • Bandenlichters
 • Mes
 • Hamer
 • Tang
 • Schroevendraaiers
 • Sleutelset
 • Klem

Heb je het product binnen gekregen?

Dan kun je de volgende stappen volgen om het te bevestigen.

 1. Het werkt makkelijkst om de elektrische step op een verhoging te zetten, zodat je er makkelijk bij kunt.
 2. Verwijder de stickers aan de zijkanten van de wielen
 3. Schroef het voorwiel los van de voorvork. Verwijder de schroeven en beweeg de voorvork iets naar buiten, zodat je de sleutel er tussen kunt klemmen. Met de sleutel kun je het voorwiel nu los schroeven.
 4. Verwijder de motor van het wiel. Ook hier moet je de schroeven weer losdraaien van het wiel. Pas op dat je de kabels niet beschadigd. Met een hamer kun je het wiel vervolgens los tikken. Als deze los zit, kun je de motor los maken van het wiel door hem er op de grond uit te duwen.
 5. De volgende stap is om de band leeg te laten lopen. Dit is nodig om extra speling te krijgen op de buiten- en binnenband. Zorg ervoor dat je met een klem wat ruimte brengt tussen de buitenband en de velg. Als dit is gelukt, kun je de band eenvoudig losmaken met bandenlichters.
 6. Trek de buitenband aan de zijkant los van de binnenband. Op deze manier komt de binnenband los en kun je deze er met het ventiel uit halen.
 7. Als je de nieuwe binnenband bevestigd, moet je er op letten dat het ventiel goed zit en dat er geen draai in de binnenband zit. Doe de binnenband eerst in de buitenband, voordat je deze bevestigd op de velg.
 8. Vervolgens kun je de binnen- en buitenband weer bevestigen op de velg. Gebruik eventueel bandenlichters en klemmen om de buitenband er weer goed op te krijgen. Zorg ervoor dat het ventiel goed uitsteekt en dat de binnenband is opgepompt.
 9. Vervolgens kun je de motor weer bevestigen in het wiel via de magneet. Pas op, want de magneet kan erg sterk zijn. Bevestig alle schroeven weer op het wiel en zorg dat deze stevig vast zit.
 10. De volgende stap is om het wiel weer in de voorvork te bevestigen. Dit kun je doen door de moertjes weer tussen het wiel en de voorvork te houden en deze vast te draaien.
 11. Daarna bevestig je de kapjes op de voorvork weer, zodat het draadwerk netjes weg is gewerkt.

Achterband vervangen

Dit werkt eigenlijk op dezelfde manier, alleen zit er nog een schijfrem op bevestigd. Deze kun je vervangen als je het wiel heb losgemaakt van de step. Wil je meer informatie? De volgende video geeft een goede en duidelijke uitleg hoe je het wiel van een elektrische step kunt vervangen:

Hulp nodig?

Hopelijk heb je hier iets aan en lukt het jou ook om de binnen- of buitenband van jouw elektrische step te vervangen.

Heb je vragen?