Advies - Elektrische fietssteps

Verschil elektrische step fiets en elektrische steps?

Het afgelopen jaar is de elektrische step fiets steeds populairder geworden. Bij NieuweStep krijgen wij dan ook veel vragen, bijvoorbeeld over de verschillen tussen elektrische step fiets en normale elektrische steps. Daarom gaan wij in deze blog in op kenmerken van de step fiets en op verschillen met fietsen en steps. Daarnaast hebben wij een aantal veel verkochte modellen op een rijtje gezet, en hier ons oordeel over gegeven.

Kenmerken van de step fiets

Allereerst gaan we in op de kenmerken van de step fiets.

 • De meeste step fiets hebben de vorm die lijkt op een vouwfiets. Deze is een stuk kleiner dan een normale fiets.
 • Sommige step fiets hebben trappers, maar veel modellen hebben alleen een voetsteun. Daardoor zit de step fiets tussen een (vouw)fiets en een elektrische step in.
 • De meeste step fiets worden volledig elektrisch aangedreven en je hoeft vaak niet te trappen. Dit maakt het tot een handig vervoermiddel voor in de stad.

Verschil step fiets en elektrische steps

 • Het grote verschil met de elektrische step is dat de step altijd een zadel heeft.
 • Het grote stavlak dat typerend is voor de elektrische step, is hier niet aanwezig.
 • De snelheid komt wel ongeveer overeen met de snelheden die de meeste elektrische steps hebben.
 • Waar elektrische steps nogal eens een rem hebben op het achterspatbord, is de rem bij de step fiets altijd te gebruiken via het stuur.

Verschil tussen elektrische step fiets en vouwfiets

 • Het verschil van de step fiets met de vouwfiets zit hem voornamelijk in de aandrijving.
 • Er zijn nog niet veel elektrische vouwfietsen, terwijl de step fiets vrijwel altijd elektrisch wordt aangedreven.
 • Het formaat en het ontwerp van de step fiets en de vouwfiets komen wel dicht bij elkaar in de buurt. Een verschil zit hier wel in de trappers.
 • Stepfiets hebben vaak alleen een voetsteun in plaats van trappers.

Elektrische step fiets kopen?

Wilt u een elektrische step fiets kopen? Let hierbij goed op de volgende zaken:

 • Levertijd: Door de grote vraag kan het nogal eens voorkomen dat er geen voorraad meer is. Dit kan ervoor zorgen dat de levertijden oplopen.
 • Snelheid: Sommige steps halen snelheden van 45 kilometer per uur. Dit kan een voordeel zijn, maar het kan ook gevaarlijk zijn als je niet zo ervaren bent met het gebruik van een step fiets.
 • Actieradius: In vergelijking met de elektrische fiets heeft de step fiets vaak een lagere actieradius. Er zit een groot verschil in de actieradius van verschillende step fietsen. Let bij het kopen van een step fiets daarom op het rijbereik van het model.

Onze tips

NieuweStep heeft ervaring in de verkoop van elektrische step fiets. Daarom hebben wij een aantal van de best verkochte modellen op een rij gezet. De bekendste merken zijn Kugoo en Windgoo, maar we zien steeds meer merken op de markt komen met nieuwe modellen.

Kugoo Kirin B1

De Kugoo Kirin B1 is het meest verkochte model. De maximale snelheid is 25 kilometer per uur en de actieradius van deze Kugoo is ook 25 kilometer. Deze step fiets heeft dikke luchtbanden. Dit zorgt voor een comfortabele rijervaring en voor een goede balans op de weg.

Verschil tussen Kugoo B1 en Kugoo B2

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken. Voeg producten toe, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.

Windgoo B20

Een andere populaire elektrische step fiets is de Windgoo B20. Het stuur en het zadel zijn eenvoudig in te klappen. Daarnaast heeft deze step fiets cruise control, wat erg fijn is als je lange stukken moet rijden. De actieradius is met 30 kilometer ook prima.

Bekijk elektrische step fietsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *