6 tips bij het kopen van een elektrische step

6 tips bij het kopen van een elektrische step

Als je van plan bent een elektrische step te gaan kopen, wil je natuurlijk de beste keuze maken. Daarom zijn hier 6 tips op een rijtje gezet, zodat je de elektrische step kiest die het beste bij jou past.

Actieradius zorgt voor lange afstand

Denk goed na over de afstanden die je er mee wilt gaan rijden. Elektrische steps zijn maar kleine voertuigen en daarom houden leveranciers de accu’s ook vaak klein. Echter zorgt een kleinere accu er voor dat het rijbereik minder groot wordt.

Als je kijkt naar de populairste elektrische steps, heeft de Segway absoluut de beste opties. De Segway G30  heeft met 60 kilometer de grootste actieradius.

Ook met de Segway ES4 kun je ver komen, namelijk ongeveer 45 kilometer. De meeste concurrenten komen niet verder dan een actieradius 30 kilometer met een volle accu. De Segway ES4 is wel een relatief dure elektrische step.

Comfort zorgt voor een dure elektrische step

Comfort kan op een aantal manieren naar voren komen op een elektrische step. Wil je bijvoorbeeld zitten of staan op de step? En wil je met je voeten naast elkaar staan met je schouders recht vooruit, of vind je het niet erg om scheef op de step te staan? De breedte van het stavlak kan flink verschillen per step. Als er een zadel op de elektrische step zit, heb je vaak nog de optie om deze er vanaf te halen. Een voorbeeld van een elektrische step met zadel is de Razor E100S

Opvouwbaarheid is handig om mee te nemen

Hoeveel ruimte heb je thuis om de elektrische step op te bergen? De meeste steps zijn eenvoudig in te klappen, maar toch is het goed om hier op te letten bij het kopen van een elektrische step. Het systeem dat het meeste wordt gebruikt is dat het stuur kan worden ingeklapt, zodat de step eenvoudig mee te nemen is. Een voorbeeld hiervan is de Denver SCO 85351.

Een ander systeem dat regelmatig wordt gebruikt, is die van de Denver SCO 65220. Bij deze step zit het scharnier tussen het voorwiel en het stavlak, waardoor deze zeer compact is.

Snelheid zorgt voor een snelle ervaring

Wat is de ideale snelheid van elektrische steps? Per persoon kan het nogal verschillen wat de ideale snelheid is van een elektrische step. Voor kinderen is het minder belangrijk dat de step hoge snelheden kan bereiken.

Vaak is een snelheid van maximaal 20 kilometer per uur dan voldoende voor een elektrische step. Dit is al harder dan de snelheid die kinderen meestal op een fiets behalen. Voor volwassenen kan dit echter flink verschillen. Een hogere snelheid zorgt er vaak voor dat de actieradius minder is van een elektrische step.

Type banden zorgt voor stevigheid

Voor het type banden voor elektrische steps is er keuze uit twee opties: massieve banden en luchtbanden. De naam geeft het verschil eigenlijk al aan; bij massieve banden zit er geen lucht in de band. Deze is dus volledig van rubber gemaakt. Het voordeel van massieve banden voor de elektrische step is dat deze niet lek kan gaan.

Daarnaast heeft een massieve band een groter draagvermogen, waardoor dit fijner is voor zwaardere personen. Het voordeel van luchtbanden is dat de demping beter is als je op de elektrische step staat. Dit geeft meer rijcomfort. De meeste elektrische steps hebben luchtbanden, maar een voorbeeld van een elektrische step met massieve banden is de Xiaomi M365.

Prijs

Eén van de belangrijkste factoren bij het kopen van een elektrische step is de aankoopprijs. Er zit een groot prijsverschil tussen de verschillende modellen en het is belangrijk om goed te weten wat je ervoor terug krijg. De goedkoopste elektrische step die je zult vinden, zal ongeveer €100 zijn. De Denver SCK 5300 is een voorbeeld uit die categorie.

Deze step heeft een maximale snelheid van ongeveer 5 kilometer per uur en een actieradius van 6 kilometer. Deze step is dan ook meer bedoeld voor kinderen. De wielen zijn kleiner en er zit alleen een voetrem op.

Dit is een groot verschil met de Trendiamo Metropole. Dit is één van de meest luxe elektrische steps en is voorzien van een zadel, voor- en achtervering, spiegels en dikke luchtbanden. De topsnelheid ligt op ongeveer 35 kilometer per uur en de actieradius van deze elektrische step is volgens de specificaties van de fabrikant 50 kilometer, echter hebben wij hem nog niet getest.

Liever het gehele aanbod zien?

Bekijk aanbod elektrische steps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *